23 november, 2021 Nyheter, Pressmeddelande

Petter Johnsson har utsetts till ny VD

Petter Johnsson har utsetts till ny vd för Alde International System AB. Petter är sedan 2011 ekonomichef inom Alde och har en mångårig erfarenhet av branschen.

— Vi är glada att kunna presentera Petter Johnsson som ny vd för Alde. Petter har en bredd och ett djup som gör att han passar mycket bra som vd på Alde. Han är en kompetent ledare och har under många år varit med att bygga Alde till ett framgångsrikt företag i branschen, säger Alde´s styrelseordförande Magnus Bolmstrand. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla Alde som företag och som marknadsledare inom vattenburen värme till fritidsfordon.

Petter har arbetat inom Alde sedan 2008. Han kommer närmast från rollen som ekonomichef och vice VD för bolaget. Petter är född 1980, uppväxt i Kristianstad och utbildad civilekonom.

— Jag är mycket glad över att få uppgiften att leda Alde in i framtiden. Det är en ära att få leda ett så framgångsrikt och kompetent företag, säger Petter Johnsson. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Alde´s medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling.
Petter Johnsson efterträder Peter Jocic som den 16 november meddelade att han väljer att lämnar Alde. Petter Johnsson tillträder tjänsten med omedelbar verkan.

För frågor och mer information, kontakta gärna:
Stefan Lindström, Marknadschef Alde
+46 44 71270, stefan.lindstrom@alde.se

 

Det varma, välkomnande företaget!
Alde International Systems AB grundades 1949 och är idag ett världsledande företag inom fritids-branschen. Alde utvecklar, producerar, marknadsför och säljer vattenburet värmesystem för husvagnar och husbilar med Europa och Nordamerika som de största marknaderna. Alde har cirka 130 anställda, har dess huvudkontor och tillverkning i Färlöv utanför Kristianstad samt är en del av Truma Group.