25 mars, 2023 Nyheter, Pressmeddelande

Nu kan alla rena vattnet med Alde AquaClear UV-C

När du är på semester ska du inte oroa dig för att bli sjuk av dåligt vatten. För att hjälpa till att säkra ditt välbefinnande på dina äventyr har vi lanserat Alde AquaClear UV-C vattenreningssystem, som använder UVC-ljus för att desinficera vattnet samt ett kolfilter för att ytterligare rena och eliminera eventuella missfärgningar eller dålig smak.

Intresset för camping har ökat kraftigt de senaste åren. Allt fler väljer att spendera mer av sin fritid ute på vägarna för att upptäcka nya spännande platser i världen. Många resor till nya platser och ofta kan det vara utmaningar med varierande vattenkvalitet. Till följd av Covid-19 har fler också blivit restriktiva med att använda campingplatsernas servicehus för dusch och disk.

För även om du fyller på din vattentank från en vattenkran vid något stopp på din resa, betyder inte det att vattnet är rent. Tvärtom kan vattnet vara skadligt och förorenat, utan att du märker det. Att koka vattnet räcker inte för att ta bort eventuella bekämpningsmedel och andra farliga ämnen. Dessutom kan det ha dålig smak och lukt.

Lösningen är vattenrening. Därför lanserades Alde AquaClear UV-C som är en effektiv vattenrening som skyddar både din egen och dina medpassagerares hälsa på ett skonsamt och miljövänligt sätt. Den ger dig ett extra säkerhetsskydd och avlägsnar oönskade virus och bakterier, både sådana du kan få i dig om du lagar mat med vattnet eller när du duschar och tvättar dig.

För att fler husvagns- och husbilsägare ska få möjlighet att använda sig Alde AquaClear UV-C lanserar vi nu produkten också för eftermarknaden. Alde AquaClear UV-C Eftermarknadskit är kompatibelt med alla nya och gamla värmesystem från t.ex. Truma och Alde.

Alde AquaClear UV-C består av ett effektivt 12 V vattenreningsystem som desinficerar vattnet via UVC-ljus[1] och ett kolfilter som ser till att du får ett luktfritt vatten utan dålig smak eller färg. I kitet ingår också kontrollpanel samt adaptrar och klammer för montering.

Produktfördelar Alde AquaClear UV-C:

  • Reducerar via UVC-ljus oönskade mikrobiologiska föroreningar som legionella, virus och protozoer.
  • Helt fritt från kemikalier och kvicksilver.
  • Kolfilter reducerar dålig smak och dålig lukt.
  • Det robust och stöttåligt
  • Låg energiförbrukning – endast aktiv vid genomströmning av vatten.

 

Försäljningsstart.

Alde AquaClear UV-C Eftermarknadskit finns att köpa hos Aldes återförsäljare, se lista på http://alde.se/service-och-support/.

[1] Neutraliserar cirka 99% av mikroorganismerna vid vattenflöden (upp till 4 liter / min).

 

Vill du veta mer?

Stefan Lindström

Marknadsansvarig/tillförordnad VD

Håkan Streimer

Försäljningsansvarig