Med själ och hjärta i svensk uppfinnartradition

Vår grundare Alde Rask bestämde sig tidigt för att bygga det ultimata värmesystemet för husvagnar – och vår inställning är lika kompromisslös nu som då. Vi drivs av en passion att hjälpa dig njuta fullt ut av de dyrbaraste ögonblicken i ditt liv: fritiden.

Vi är idag ett världsledande företag som utvecklar, producerar och marknadsför värmesystem främst för mobilt boende. Företaget är privatägt med ett långsiktigt och tydligt fokus på internationalisering och produktutveckling. Huvudkontoret är placerat i Färlöv i Sverige, på samma plats där det en gång startade. Här sker all utveckling och tillverkning av våra värmesystem, något vi är mycket stolta över. Vi är ca 130 anställda med dotterbolag i Tyskland och England.

I Sveriges kalla klimat har vi i decennier utvecklat vattenburna värmesystem som utan att krångla ger hög och säker åretruntkomfort i husbilar och husvagnar världen över. För att kunna optimera komfortupplevelsen testas systemen i full skala ner till -35 °C i våra köldkammare. Produktionen är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och våra produkter uppfyller självklart alla föreskrifter och normer på våra marknader i Europa och Nordamerika.

Snabbfakta om Alde

  • Grundades 1949 av Alde Rask
  • Ledande på vattenburna värmesystem till fritidsfordon
  • All produktion sker i Färlöv, Sverige
  • 90% av försäljningen går på export

Se filmen om vår grundare Alde Rask och vår framgångsrika historia

Historien om hur allt började på 40-talet fram till idag, ett världsledande företag inom fritidsbranschen.

Se filmen från tillverkningen i svenska Färlöv

Följ produktionen av vårt värmesystem.

Från valsning och svetsning till testning och leverans av färdigt system.

Besök vår fabrik i Färlöv