Uppgradera ditt värmesystem med Alde Tillbehör

Med våra tillbehör kan du njuta ännu mer av skön och bekymmersfri komfort i din husbil eller husvagn. Vårt utbud av originaltillbehör växer ständigt. Alla är utvecklade av våra egna experter så att de fungerar smidigt och säkert.

 

Varmvatten till hela familjen med Alde Flow

Alde Flow är maratonduscharens och tonåringens bästa vän

Alde Flow är den  smarta komfortlösningen som ger dig varmvatten så länge du vill via en separat varmvattenberedare som ansluts till fordonets värmesystem. Alde Flow kopplas in i värmesystemet och förvärmer färskvattnet innan det leds in i värmepannans ordinarie varmvattenberedare.

Alde Flow tillsammans med Alde Compact 3030 eller Alde Compact 3020 HE* i aktiverat boost-läge och ett flöde på 3,5 liter per minut (kapaciteten för en normal duschblandare) produceras kontinuerligt 40-gradigt varmvatten så länge det finns vatten i färskvattentanken.

 

För Alde Compact 3010 och Alde Compact 3020 innan årsmodell 2016 fungerar Alde Flow som en extra varmvattentank på 6 liter.

 • Extra varmvattenberedare som ger 3,5 liter kontinuerligt varmvatten per minut (40º)
 • Kompakt lösning som ansluts till direkt värmepannan
 • Kan enkelt styras via Alde Manöverpanel

 

Läs mer…

Unna dig ett rent och säkert vatten

Alde AquaClear UV-C

Om du någonsin upplevt dåligt vatten från din färskvattentank,  vet du att det kan vara ett stort besvär och till och med förstöra din semester. Infekterat vatten luktar inte alltid så det är inte alltid uppenbart. Även om du fyller på din vattentank från en vattenkran på ett stopp under din resa, betyder det inte att vattnet är rent. Men det finns en lösning.

Lösningen är vattenrening. Alde AquaClear UVC är monterad mellan din vattentank och dina vattenintag och använder ultravioletta lysdioder för att rena vattnet när det passerar. Så att du och dina kära kan njuta av rent och friskt vatten.

Tillsammans med Alde AquaClear UV-C ingår också ett kolfilter som ser till att du
har ett luktfritt vatten utan dålig smak eller färg.

 

Så här fungerar det

 1. Kallt vatten pumpas från färskvattentanken med hjälp av färskvattenpumpen.
 2. Vattnet strömmar vidare och renas i första steget av Alde AquaClear UV-C-enheten.
 3. Vattnet strömmar vidare och renas i steg 2 via Alde Water Carbon filter.
 4. Därefter går vattnet vidare till en T-koppling och därifrån som kallvatten till kök och dusch och till Alde Värmepanna.
 5. Kallvatten värms upp i Alde Värmepanna och går därifrån som varmvatten till kök och dusch.

 1.  

Torra handdukar året runt med våra handduksvärmare

Alltid torra, varma handdukar

Med Alde Handduksvärmare har du varma handdukar till hands efter varje uppfriskande dusch eller bad på sommaren. Som bonus får du ett bra värmetillskott i toalettutrymmet.

Våra handduksvärmare finns i många olika varianter, både förkromade och vitlackerade i olika storlekar för att passa in i de flesta toalettutrymmen. Handduksvärmarna kopplas in i det ordinarie värmesystemet. De har hög värmeeffekt och vissa modeller har termostatstyrning. Alde Handduksvärmare ger dig varma, sköna handdukar och extra värme i toalettutrymmet.

 • Hög värmeeffekt
 • Ger skön värme i toalettutrymmet
 • Finn i flera olika format och utförande
 • Kopplas in i Alde´s ordinarie värmesystem

 

Värmeväxlare till husbilsmotorn – bara hos Alde

Skatta dig lycklig om du kör husbil och har ett Alde vattenburet värmesystem

Då kan du spara både energi och miljön med vår värmeväxlare. Den utnyttjar husbilmotorns kylsystem för uppvärmning och produktion av varmvatten. Det fungerar bara om man har ett vattenburet värmesystem.

Med en värmeväxlare i kombination med Alde’s vattenburna centralvärme kan du utnyttja motorns kylsystem för uppvärmning av bostadsutrymmet. På köpet får du varmvatten, också det uppvärmt av bilmotorn. Det enda du behöver göra är att ställa in önskad temperatur på manöverpanelen, resten sköter systemets automatik.

För dig som är vintercampare kan värmen även köras i omvänd ordning tillsammans med en cirkulationspump på motorsidan. Värmeväxlaren fungerar då som motorvärmare tack vare att värmesystemet värmer upp motorns kylsystem.

Den miljövänliga värmeväxlaren är en av de unika funktionerna som du bara kan få med ett vattenburet värmesystem.

 • Förvärmer bodelen under färd
 • Kan användas som motorvärmare (om cirkulationspump ansluts på motorsidan)
 • Kan enkelt styras via manöverpanelen
 • Miljövänligt tack vare användning av överskottsvärme och förvärmning av motor

Inget värmer så skönt som Alde golvvärme

Har du en gång upplevt ett varmt golv vill du aldrig mer vara utan.

Vår golvvärme med rörslingor i golvet ger dig ett skönt, varmt golv och den där extra komfortkänslan. Det består av rörslingor med värmeledande plåtar som är infrästa i golvet. Detta ger dig en komplett värmeanläggning med varmt, behagligt golv att vila fötterna på. Rörslingorna kopplas in i det ordinarie värmesystemet och värmeflödet styrs oftast via shuntventiler.
Golvvärmen är ett utmärkt komplement till värmesystemets konvektorer och bidrar till snabb uppvärmning och jämn och behaglig värme i fordonet.

 • Ger sköna, varma golv som ökar komfortkänslan
 • Kopplas till det ordinarie värmesystem som kan värmas både med el och gasol
 • Utmärkt komplement till värmesystemets konvektorer
 • Vattenburen golvvärme går bara att få med Alde Värmesystem

Full kontroll med Alde Manöverpanel 3020 HE

Styr allt själv, eller låt automatiken göra det mesta av jobbet

Med enkel och tydlig display styr du flera smarta funktioner och inställningar som till exempel automatisk luftkonditionering och nattläge. Du kan också fjärrstyra manöverpanelen via en app i din smartphone, vilket ger dig full kontroll över ditt värmesystem var du än befinner dig.

Manöverpanelen har en lättöverskådlig och användarvänlig pekskärm med ett intuitivt och lättnavigerat menysystem, liknande det du har i din smarta telefon. Du kan välja att styra allt själv, eller låter du automatiken göra det mesta av jobbet.

Alla nyckelfunktioner som önskad temperatur, extra varmvatten och energival finns tillgängliga direkt på startsidan. Här har du också möjlighet att göra smarta förinställningar som till exempel nattläge vilket innebär att temperaturen automatisk sänks till önskad temperatur vid det klockslag du valt.

Vill du göra ytterligare justeringar eller koppla in extra funktioner finns en verktygsmeny. Härifrån styr du också dina tillbehör som till exempel golvvärme och värmeväxlare för husbilens motor.

Manöverpanelen kan också användas för att styra luftkonditionering* och därmed få full klimatautomatik i fordonet.

Placeringen av manöverpanelen i fordonet varierar beroende på tillverkare och modell.

Vill du testa manöverpanel och dess funktioner, klicka här.

* Gäller för Truma Aventa comfort, Truma Aventa eco, Truma Saphir comfort RC samt Truma Saphir compact.

 • Användarvänlig med lättöverskådlig pekskärm
 • Gör det enkelt att styra värmesystemet och har smarta merfunktioner som till exempel nattläge
 • Enkelt att komplettera med styrning av tillbehör
 • Kan även styra luftkonditionering* och ge full klimatfunktion i fordonet

Högsta komfort bakom ratten

På vinterhalvåret blir det ofta rått och kyligt i förarutrymmet, inte minst på golvet

Då är det skönt att komplettera ditt fordon med en värmematta från Alde. Vår värmematta ger varm och skön komfort både för dig och din passagerare.

Värmemattan kopplas in i det ordinarie värmesystemet med snabbkopplingar som gör det enkelt att ta ut och in mattan efter säsong. Den finns i olika modeller och format för att passa din husbil.

 • Ger skön värme i förarutrymmet under färd
 • Materialkvalitet anpassat för yrkestrafik ger mycket bra slittålighet
 • Finns i flera olika format och utförande anpassat för olika fordonsmodeller
 • Kopplas in i Alde´s ordinarie värmesystem med snabbkopplingar

Fördela effekten med Alde Belastningsvakt

Automatisk effektvakt vid för hög elbelastning

Ibland vill man använda fler elektriska produkter än vad det finns elkapacitet för. Då är en belastningsvakt ett smart tillbehör som ser till att värmepannan inte använder mer effekt än huvudsäkringen klarar.

Belastningsvakten känner av och reducerar automatiskt pannans elpatronseffekt vid hög elbelastning. Detta förhindrar att säkringen löser ut när flera stora elförbrukare som till exempel kaffemaskin, vattenkokare, hårfön eller mikrougn används.

Håll ditt värmesystem i topptrim med Alde Premium Glykol G12 EVO

Om värmepannan är ditt värmesystems hjärta så är glykolen dess blod

Den inte bara skyddar mot frost utan vårdar och stärker också systemet för ökad livslängd.

Vår färdigblandade glykol är specialanpassad för ditt Alde Värmesystem och klarar temperaturer ner till -37 °C. Utöver frostskydd och skyddslager mot korrosion smörjer den cirkulationspumpar och bidrar till att förhindra bakterietillväxt i systemet. Alde Premium Glykol G12 EVO ger ett långvarigt skydd och behöver bara bytas vart 5:e år. Normalt är annars att glykolvätskan bör bytas vartannat år.

 • Frostskydd ner till -37 °C
 • Underlättar cirkulationen och ger ett behagligt och balanserat värmesystem
 • Korrosionsskydd – bildar en skyddande hinna på insidan av systemet
 • Förhindrar bakterietillväxt
 • Smörjande effekt för bl.a. cirkulationspump

Upptäck Alde Original Tillbehör

Vi utvecklar ständigt vårt utbud av smarta tillbehör för ditt Alde Värmesystem

Vi har ett sortiment lite mindre tillbehör, till exempel Alde Belastningsvakt som förhindrar att säkringen löser ut när flera maskiner som hårfön och kaffemaskin används samtidigt. Klicka vidare och upptäck fler smarta tillbehör!

Se alla tillbehör