25 mars, 2023 Nyheter, Pressmeddelande

Mera varmvatten med nya Alde Compact 3030 Plus

Alde Compact 3030 lanserades 2021 och nu utökas sortiment med Alde Compact 3030 Plus. Med Plus-versionen får du möjlighet till kontinuerlig uppvärmning av varmvatten vilket gör att du kan duscha så länge du vill utan att behöva fundera på om varmvattnet kommer att ta slut.

Intresset för camping har ökat kraftigt de senaste åren. Allt fler väljer att spendera mer av sin tid i sitt fritidsfordon och till följd av Covid-19 har också fler blivit restriktiva med att använda campingplatsernas servicehus för dusch och disk. Istället väljer man att göra dessa sysslor i sitt fordon och då har också behovet av större varmvattenresurser ökat.

Är man dessutom flera personer i hushållet är det lätt att varmvattnet tar slut när någon vill ta en längre dusch eller flera vill duscha direkt efter varandra.

För att möta det ökade behovet av varmvatten i fordonet har vi i Alde Compact 3030 ökat storleken på varmvattenberedaren från dagens 8,5 liter till 10 liter. Med nya Alde Compact 3030 Plus adderar vi också till en extra funktion som ger möjlighet till  kontinuerligt varmvatten. Det innebär att när varmvattnet normalt tar slut behöver du inte längre invänta att värmepannan ska producera nytt varmvatten. Istället kan du fortsätta duscha eller diska då värmepannan löpande producerar varmvatten, effektivt och snabbt så länge som du har tillgång vatten i färskvattentanken eller via cityvatten.

 

Funktioner och fördelar

  • Inbyggd kontinuerligt varmvatten – 4 liter/min.
  • 10 liter varmvattentank
  • Kompakt format (lägre vikt / mindre plats i jämförelse med alternativ lösning: Alde Compact 3030 + Alde Flow)

 

Försäljningsstart

Alde Compact 3030 Plus kommer att börja säljas under 2023.

—————————————

Alde tillverkar värmesystem för husbilar och husvagnar. Bakom dagens Alde finns finurlige uppfinnaren och entreprenören Alde Rask. Redan på 1950-talet saknade Alde komfort i den husvagn han lät bygga till sin familj. På 60-talet lanserade Alde den första värmepannan för fritidsfordon, som snabbt blev uppmärksammad för sin effektivitet.

Än i dag ligger företagets huvudkontor och tillverkning i Färlöv utanför Kristianstad och i dag är företaget världsledande på sitt område med representation på ett stort antal marknader.

Vill du veta mer?

Håkan Streimer

Försäljningsansvarig

Stefan Lindström

Marknadsansvarig/tillförordnad VD