21 februari, 2023 Underhåll av värmepannan

Hur väl känner du ditt Alde värmesystem?

Oavsett om du har ett helt nytt Alde värmesytem eller om du har använt det i flera år, är det alltid en god idé att förnya din kunskap så att du får ut det mesta av systemet och kan njuta av maximal komfort på dina resor.  Låt oss gå igenom några av de vanligaste frågorna vi får gällande Aldes värmesystem.

Hur får jag varmt vatten utan att värma upp fordonet?

Det är enkelt att få varmt vatten utan att värma upp fordonet, vilket är speciellt användbart om det är kallt ute och du inte vill värma upp hela fordonet. Det är snabbt gjort: bara sätt rumstemperaturen på 4 °C under omgivningens temperatur och du får varmt vatten utan att värma upp utrymmet.

Vilken glykolvätska ska jag fylla mitt system med?

Du bör alltid använda en Alde-godkänd glykolvätska, om möjligt. Lär dig med om glykolvätskor godkända av Alde och om att fylla upp ditt system här.

Hur ofta bör jag byta min glykolvätska?

Om ditt system är fyllt med glykolvätska godkänd av Alde, kan du byta den vart femte år. Om glykolvätskan inte är godkänd av Alde bör du byta den med en godkänd produkt så fort som möjligt.

Kan jag använda mitt värmesystem även om det inte är något vatten i det?

Ja, varmvattenbehållaren innehåller inga elektriska värmekomponenter, så du kan använda värmen fritt även utan vatten.

Hur använder jag natt-/dagläget i mitt värmesystem?

Natt-/dagläge (night/day mode) är väldigt användbart för att hålla dig bekväm under både vakna och sovande timmar. Klicka här för att läsa vår detaljerade guide för att ställa in dina föredragna natt-/daginställningar.

Varför för mitt Alde värmesystem plötsligt oljud?

Om ditt system inte längre förser dig med den nästintill tysta driften som Alde värmesystem är känt för, kan det innebära att luft samlats i värmesystemet rör. Om detta är fallet, behöver du lufta värmesystemet. Om man har utfört arbete på värmesystemet nyligen, kan teknikern även ha lämnat cirkulationspumpen på för hög hastighet. Skruva ner pumpen igen, till en hastighet mellan 2 och 3 och den vanliga diskreta driften återkommer. Tryck här för att hitta användarmanualen för den senaste värmepannan Alde Compact 3030, och andra produkter från Alde.

Var hittar jag min manual?

Alla instruktionsmanualer är tillgängliga på vår manual-sida.

Jag vet inte vilken värmepanna jag har. Hur får jag veta?

Använd vår guide ”Vilken pannmodell har jag?”. När du har identifierat din modell kan du ladda ner rätt manual från manual-sidan.

Vi hoppas att denna artikel har svarat på dina frågor, men om du behöver vidare assistans, besök vår sida med Frågor och svar. Vi har även säsongsbetonade guider med underhållsinformation säsong för säsong.

Om du vill prata med oss direkt, kontakta oss idag – vi hjälper gladeligen till.