Så här fungerar det

Inget kan konkurrera med vattenburen värme

Vattenburen värme är tyst, jämn och omslutande. De långsamma och naturliga luftrörelserna bidrar till en naturlig luftfuktighet. Vattenburen värme bara finns där utan att märkas – riktig kvalitetsvärme. Värmepannan ger inte bara skön och ljudlös värme, den producerar också kontinuerligt varmvatten till dusch och pentry.

Alde Centralvärmesystem är ett vattenburet system, med samma princip av uppvärmning som i de flesta av våra bostäder. Värmekällan består av en gasolpanna med 230-volts elpatron som värmer upp en vätskeblandning bestående av vatten och glykol. Med hjälp av en pump cirkulerar den varma glykolvätskan runt i systemet genom konvektorer och rör.

Konvektorerna som är placerade utmed ytterväggarna värmer upp luften. Den stiger sedan uppåt och värmer upp väggar och möbler. Eftersom varm luft stiger, bildas det en luftspärr framför fönstren, som håller kylan borta. När den varma luften nått taket, cirkulerar den ned mot golvet och värms åter upp av konvektorerna.

För att få ett helt komplett värmesystem med maximal komfort rekommenderas även golvvärme. Värmerören i golvet kopplas ihop med ordinarie rörsystem och styrs antingen manuellt eller via shuntpaket för bekväm styrning.

Är installationen korrekt, gör den naturliga värmeströmningen från Aldes centralvärmesystem, att hela boendeytan lindas in i en behaglig miljö, som utestänger drag, eliminerar kalla områden och dessutom värmer upp både sänglådor och skåp.